Hoe maak je een professionele Facebook pagina?
Social Media

Hoe maak je een professionele Facebook pagina?

5,00/5(1)

Een Facebook pagina maken voor je bedrijf, heb je dat wel echt nodig vraag je je misschien af. Het simpele antwoord is ‘ja’. Tegenwoordig is het heel normaal om informatie over bedrijven op social media op te zoeken. De concurrent is er al lang te vinden, nu jij nog. Er zijn overigens nog veel meer redenen om een professionele Facebook pagina aan te maken. Je leest het hier! 

Key takeaways:

  • Facebook voor bedrijven geeft je gratis de kans om meer online zichtbaarheid te generen. 
  • Gebruik Facebook Ads om jouw specifieke doelgroep nog beter te benaderen. 
  • Zie je Facebook bedrijfspagina als je online visitekaartje voor je bedrijf. 
  • Dankzij Facebook Insights kun je je prestaties analyseren en je campagnes verbeteren. 

Waarom je een professionele Facebook pagina nodig hebt

Als je al een persoonlijke pagina hebt op Facebook denk je misschien dat het social media kanaal alleen maar bedoeld is voor het delen van foto’s en het bekijken van de verhalen van andere mensen. Maar Facebook is veel meer dan dat. Een Facebook pagina maken voor je bedrijf kan je op vele vlakken helpen. 

Het feit dat de concurrent ook een Facebook bedrijfspagina heeft, is op zich al reden genoeg om ook so snel mogelijk een Facebook pagina te maken. Maar er is nog meer. Een bedrijfspagina op Facebook biedt je ook de mogelijkheid om een groter publiek op te bouwen en te adverteren. Dit zijn de belangrijkste voordelen van Facebook voor bedrijven.

  • Gratis exposure
  • Direct contact met je doelgroep
  • Specifieke targetting
  • Maakt winkelen via Facebook mogelijk
  • Inzichten in data

Een Facebook bedrijfspagina levert gratis exposure op 

Een goede reden om je bedrijf op Facebook te zetten is, omdat een bedrijfspagina volledig gratis is. En eenmaal aangemaakt zal de bedrijfspagina je gratis exposure opleveren. Zoeken mensen je op internet op dan is de kans groot dat ze je Facebook bedrijfspagina vinden. 

Hoe meer je online zichtbaar bent des te groter de kans dat je opvalt. Bovendien helpt het je om je bedrijf neer te zetten als een serieuze legitieme onderneming. Zorg wel dat je alle gegevens compleet invult, dus ook het adres, contactgegevens en algemene informatie over de onderneming. 

Je kunt via Facebook voor bedrijven direct contact maken

Wil je een Facebook pagina maken dan kun je hiermee direct in contact komen met bestaande klanten en potentiële nieuwe klanten. Het platform is zeer laagdrempelig waardoor gebruikers geregeld vragen zullen stellen die je direct kan beantwoorden.

Het geeft je daarnaast de kans om posts te plaatsen die potentiële klanten helpen om je bedrijf, je producten en je diensten beter te leren kennen. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om promoties te delen. Dit zijn zaken waarvoor potentiële klanten niet zomaar naar je website gaan, maar op Facebook zitten ze regelmatig en staan ze open voor deze berichten.

Je bedrijf of Facebook helpt je zeer specifiek te targetten

Facebook business kun je gebruiken om gratis meer volgers, leads en klanten te krijgen, maar met behulp van betaalde advertenties kun je nog meer uit het account halen. Betaalde Facebook Ads bieden de mogelijkheid om zeer specifiek te targetten op jouw doelgroep. Hierdoor wordt elke cent die je erin steekt zo efficiënt mogelijk besteed. 

Winkelen via Facebook

Heb je een Facebook bedrijfsaccount dan kun je gebruikmaken van een aantal interessante functies. Een van die functies is de mogelijkheid om mensen via je Facebook bedrijfspagina te laten winkelen. 

Inzichten met Facebook Insights

Als je een Facebook bedrijfsaccount hebt, heb je ook toegang tot Facebook Insights. Deze functie laat je zien welke posts en advertenties het meeste effect hebben. Zo kun je zien welke posts de meeste interactie opleveren, maar ook hoeveel mensen je pagina hebben bekeken.  Het is een handig hulpmiddel om de beste posts te herkennen en deze informatie te gebruiken om je campagnes in de toekomst nog beter te maken. 

Facebook Insights
Figuur 1: Facebook Insights

Hoe een zakelijke Facebook pagina maken?

Je weet nu waarom een Facebook pagina maken je kan helpen is het tijd om er zelf mee te starten. Het proces is vrij eenvoudig. Voordat je van start gaat moet je weten dat je al wel een persoonlijke pagina nodig hebt. Heb je die nog niet, dan kun je die aanmaken met behulp van je eigen mailadres of dat van je bedrijf. Voordat je overgaat tot het aanmaken van een account moet je alvast over een aantal dingen nadenken. Deze moet je bij het aanmaken van je account invullen. 

  • Bepaal je categorie – Kies een categorie die het beste past bij je bedrijf. Je kunt voor inspiratie kijken bij je concurrenten en welke categorieën zij gebruiken. Je kunt drie categorieën toevoegen.  
  • Standaard bedrijfsinformatie – Zorg dat je het adres, e-mailadres, websiteadres en andere belangrijke gegevens over je bedrijf bij de hand hebt. 
  • Schrijf een bio – Schrijf een pakkende bio over je bedrijf. Hierin zeg je kort wat het bedrijf is en wat jullie doen. Houdt het kort en menselijk.
  • Kies foto’s  –  Tijdens het aanmaken van je bedrijfsaccount zal gevraagd worden om een profielfoto en omslagfoto toe te voegen. Kies je logo als profielfoto en een foto van het personeel, producten of werkzaamheden in het bedrijf als omslagfoto. 

Facebook account maken

Heb je al deze informatie verzameld dan kun je je Facebook account maken. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen om een Facebook bedrijfsaccount aan te maken.

  1. Ga naar je persoonlijke Facebook account.
  2. Klik links in het menu op Pagina’s.
  3. Klik op Nieuwe pagina maken.
  4. Voeg je bedrijfsnaam in en kies de categorie Facebook pagina.
  5. Kopieer je bio en klik op Maken.
  6. Voeg bedrijfsinformatie toe waaronder de openingstijden, maar ook de locatie en contactgegevens.
  7. Voeg een profielfoto en omslagfoto toe en klik op Volgende.
  8. Je krijgt nu je vriendelijkst te zien, je kunt die direct uitnodigen om je pagina te liken. Klik vervolgens op Volgende en daarna op Klaar. 
  9. Je hebt nu een Facebook bedrijfspagina. 

Tips om je Facebook pagina bekend te maken

Je Facebook maken is nu afgerond. Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat anderen je account ook weten te vinden. Als het goed is heb je je vrienden al uitgenodigd om je account te lijken, maar dat is slechts het begin. Dit zijn een aantal tips voor meer online zichtbaarheid:

  1. Maak gebruik van Facebook Ads – De snelste manier om aandacht voor je pagina te krijgen is met behulp van Facebook Ads. Hiermee kun je je posts een boost geven bij jouw specifieke doelgroep. 
  2. Zorg voor hoogwaardige posts – Zorg voor afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit.
  3. Sluit je aan bij Facebook groepen – Kies groepen waar je doelgroep te vinden is en ga met hen de interactie aan. 
  4. Gebruik de vele opties van Facebook – Op Facebook kun je naast posts ook Stories en Reels plaatsen. Overweeg ook om af en toe live te gaan. 
  5. Reageer op berichten – Door altijd te reageren en mensen van goede informatie voorziet, wordt je meer serieus genomen en zet je je bedrijf als waardevolle onderneming neer. 

Conclusie: Een Facebook like pagina maken boost je zichtbaarheid 

Wil je meer bekendheid voor je bedrijf dan moet je zo snel mogelijk een Facebook bedrijfsaccount maken. Niet alleen omdat je concurrent er ook zit, maar omdat het heel veel voordelen heeft voor jou als ondernemer. 

Een bedrijfsaccount aanmaken is zo gedaan en is zelfs gratis. Benut vervolgens alle mogelijkheden die het platform biedt om je online zichtbaarheid te vergroten. Ook dat kan gratis, maar met behulp van Facebook Ads kun je nog meer uit je account halen. Door een kleine investering te doen bereiken je Facebook Ads jouw specifieke doelgroep.

Weet je niet hoe je dat moet doen? Geen probleem, neem een kijkje op Sortlist. Hier vind je professionals die jou kunnen helpen bij het opzetten van een effectieve Facebook ads campagne. 

Veelgestelde vragen over een nieuwe Facebook maken

Hoe maak je een pagina aan op Facebook?

Heb je nog geen persoonlijke Facebook pagina ga dan naar de website van Facebook, vervolgens naar Pagina en daarna naar Aanmaken. Je kunt hier met behulp van je eigen e-mailadres een Facebook account aanmaken. Vervolgens kun je in je account bij Pagina’s een nieuwe account aanmaken. De stappen leggen we eerder in dit artikel uit. 

Hoeveel Facebook pagina´s mag je aanmaken?

Je mag persoonlijk maar één Facebook pagina hebben. Hiermee kun je vervolgens meerdere bedrijfsaccounts aanmaken. Per bedrijf is het aan te raden maar één Facebook pagina aan te maken. 

Is een Facebook bedrijfspagina gratis?

Ja, een Facebook bedrijfspagina is volledig gratis. Ook posten is volledig gratis. Kies je voor Facebook Ads dan moet je daar wel voor betalen. 

Hoe Facebook pagina openbaar maken?

Een Facebook bedrijfspagina is automatisch openbaar, daar hoef je niets voor in te stellen. Hierdoor kan elke gebruiker van Facebook de inhoud zien. 

Kan ik een Facebook pagina verwijderen? 

Ja, je kunt een Facebook pagina verwijderen. Ga hiervoor naar Instellingen gevolgd door privacy. Klik ook hier op Instellingen en vervolgens op Toegang en beheer. Kies vervolgens voor Pagina verwijderen en op Doorgaan. Om de pagina voorgoed te verwijderen moet je je wachtwoord opnieuw invoeren. 

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email