Hoe krijg je meer volgers op TikTok? Verdubbel je volgers in een maand met deze tips!
Social Media

Hoe krijg je meer volgers op TikTok? Verdubbel je volgers in een maand met deze tips!

5,00/5(1)

Hoe krijg je meer volgers op TikTok? Het antwoord op deze vraag is niet eenledig. Er zijn een groot aantal manieren om meer TikTok volgers te krijgen. Veel van die methodes zijn helemaal niet zo ingewikkeld, je moet het maar net weten. En dat is precies waar we je bij gaan helpen. Ontdek de vele methodes om meer volgers op TikTok te krijgen door mensen via het sociale media kanaal TikTok te vinden en te betrekken. Vergroot je kansen om viraal te gaan en je following op te bouwen. 

Key Takeaways:

  • TikTok is een social media kanaal dat niet vergeten mag worden voor marketingdoeleinden.
  • Focus op de trends en onderzoek wat je doelgroep interessant vindt voor meer TikTok succes. 
  • Vind je eigen stijl en maak inhoud die je onderscheidt van anderen. 
  • Ontdek de beste tijden om te posten, en verschillende tips om je content naar een hoger niveau te tillen.

Meer views op TikTok, zo werkt het platform

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe TikTok werkt. Het is een social media platform waar kijkers allerlei soorten filmpjes kunnen bekijken. Van challenges tot lifehacks, dansjes en zelfs content over politiek en opinie. 

Maar hoe werkt dat nu, TikTok. Het sociale media platform werkt met een algoritme. Als kijkers scrollen op hun zogenaamde For You Page (FYP) zien ze video’s die uitgekozen zijn door het algoritme. Deze worden uitgekozen op basis van de interesses van de kijker, maar ook op basis van wat andere mensen voor video’s kijken.

voor jou pagina op TikTok
Bron: Frankwatching

Zien kijkers een video van jou die ze aanspreekt dan kunnen ze die liken en besluiten om je te volgen. Doen ze dat dan zal jouw content eerder getoond worden, omdat je volger al interesse heeft getoond. 

Waarom je als bedrijf niet om TikTok heen kan

TikTok is een enorme hit en trekt een steeds breder publiek. In Nederland hebben 4 miljoen mensen een account en wereldwijd zijn er 1,4 miljard gebruikers. Je doelgroep is ook aanwezig op het platform, het zou dan ook een gemiste kans zijn om hier niet je content te delen en je doelgroep te benaderen. Het is een goede plek om het aantal volgers te vergroten en een groter bereik en hogere betrokkenheid te krijgen. 

De kans op het vinden van je doelgroep is groter dan bij andere sociale media. Neem Instagram. Daar bekijken mensen vooral inhoud van een bedrijf dat ze volgen. Als mensen je nog niet volgen grijp je dus mis. Bij TikTok scrollen mensen vooral door de For You Page. Dit geeft je de kans om je content onder de aandacht te brengen bij een nieuw publiek. 

TikTok geeft bedrijven de kans om organisch op te vallen en zelfs viraal te gaan. Daarnaast is het mogelijk om advertentiecampagnes te starten om nog meer aandacht te krijgen. 

Hoe krijg ik gratis volgers op TikTok?

Hoe krijg je meer volgers op TikTok op een organische manier?Je kunt gratis meer volgers krijgen op TikTok door goede content te gebruiken, op  de beste tijden te posten, frequent te posten en door de juiste hashtags te gebruiken. We zullen deze punten hier verder toelichten.

TikTok tips voor goede content

Je succes op TikTok staat of valt bij het maken van de juiste content. Een video wordt pas een enorme hit als die door een breder publiek gewaardeerd wordt. Om dat te realiseren moet je meegaan in de trends, de juiste muziek gebruiken en je trouwe aanhang in de eerste seconden weten te boeien. Dit zijn de belangrijkste tips in dit artikel voor de vraag: Hoe krijg je meer volgers op TikTok?

  • Volg trends – Wil je meer volgers op TikTok dan moet je de trends goed in de gaten houden. Ontdek welke challenges, TikTok geluiden en formats op dat moment populair zijn en maak hier je eigen video van. 
  • Onderscheid je van de concurrent – Het volgen van de trends is niet genoeg om je doelgroep te betrekken. Je moet ook een eigen stijl hebben om echt op te vallen. Bedenk zelf verrassende content om de kans op meer TikTok volgers te vergroten. 
  • Zorg voor goede kwaliteit – Je kunt met een goede smartphone best goede content maken, maar hoe beter je apparatuur des te beter je video’s. Investeren in een goede microfoon is een must, die van je telefoon is vaak niet voldoende. Als je slecht te horen bent kan je dat volgers kosten. 
  • Zorg dat je in de eerste seconden weet te boeien – Mensen op TikTok houden van scrollen. Heb je in de eerste seconden niets laten zien dat de moeite waard is dan wordt onherroepelijk weg gescrold. Is het een gesproken video kom dan direct to the point zodat de interesse aangewakkerd wordt om verder te kijken.
  • Ga een samenwerking aan – Vind andere TikTokkers of influencers die ook meer TikTok volgers willen. Door samen content te maken kun je het aantal volgers snel vergroten. 
  • Stel vragen aan je volgers – Door vragen te stellen zorg je voor hogere betrokkenheid. Dit kan een positieve invloed hebben op het algoritme.
  • Houdt het luchtig en kies voor humor – Vergeet lange presentaties over de geweldige producten die je verkoopt. TikTok is de plek om een grapje uit te halen en luchtige content te delen. Kijk maar eens naar het TikTok-account van Ryanair. Deze luchtvaartmaatschappij heeft 2,3 miljoen volgers en 43, miljoen likes. En dat allemaal dankzij hun hilarische TikToks.

Welke hashtags gebruiken TikTok?

Bij je TikTok video’s kun je captions en hashtags gebruiken. Die moeten TikTok gebruikers helpen om content te vinden die past bij hun interesses. Begin met het schrijven van een caption die kort maar krachtig omschrijft waar je TikTok over gaat. Na de eerste omschrijvende zinnen kun je meer achtergrondinformatie geven indien nodig.

Daarna moet je je hashtags kiezen. Het is aan te raden om te kiezen tussen een mix van veelgebruikte hashtags en hashtags die wat meer specifiek zijn. Gebruik #fyp of #fy om meer aandacht te krijgen op de FYP van mensen. Dit zijn een aantal van de hashtags die het beste scoren op TikTok:

  • #fyp(
  • #viral
  • #tiktok
  • #trending
  • #viralvideo
  • #like
  • #video
  • #lol
  • #challenge

Naast veelgebruikte hashtags is het aan te raden om meer specifieke hashtags te gebruiken. Als je een video upload zal op een bepaald moment gevraagd worden om een pakkende titel toe te voegen en een caption te schrijven. Klik hier op hashtags en je zult al een aantal aanbevelingen krijgen. 

Voer vervolgens het woord ‘kleding’ in en je zult verwante hashtags te zien krijgen en het aantal keren dat deze hashtag gebruikt is. In dit geval zie je dat #kleding 52.700 berichten heeft. Daarnaast worden #kledingwebshop en #kledingewinkel genoemd. Probeer ook varianten uit, kies de hashtags die het beste scoren, dit zijn de juiste hashtags.

Hoeveel hashtags TikTok?

Bij elke video die je op TikTok plaatst kun je tot 33 hashtags plaatsen. Voor een groter bereik en meer interactie met je TikTok volgers is het aan te raden het maximale aantal te gebruiken.  

Hoe vaak posten op TikTok?

De sleutel tot succes op je TikTok account is 1 tot 3 keer per dag posten. Dat is veel, maar als we kijken naar TikTok accounts die ene enorme hit zijn, dan kunnen we niet om dit aantal heen. Om te zorgen dat je voldoende content hebt, is een van de meest effectieve strategieën om periodiek een groot aantal TikTok video’s te maken. Op deze manier kun je ook veel geld verdienen met TikTok. Zorg dat je in ieder geval genoeg content hebt om elke dag te posten. Daarnaast kun je door de week heen extra video’s posten als je nieuwe ideeën hebt, of om vragen van je trouwe aanhang te beantwoorden. 

Het is ook van belang om de beste tijden uit te kiezen op te posten op TikTok. De beste dagen zijn woensdag en donderdag. De dag waarop je niet de focus hoeft te leggen is zondag. Dit zijn volgens onderzoek de beste tijden om inhoud te plaatsen op TikTok.

  • Dinsdag & vrijdag: 16:00 – 18:00
  • Woensdag: 9:00 tot 11:00, om 12:00 en van 14:00 tot 18:00
  • Donderdag:  9:00 tot 11:00 en van 14:00 tot 18:00
  • Zaterdag: 9:00 tot 11:00

Hoe kan je snel volgers krijgen op tiktok?

Tot nu toe hebben we het alleen gehad over organische vormen van TikTok volgers krijgen. Wil je nog sneller volgers krijgen dan kun je daarvoor betalen. Hiervoor zijn verschillende methoden. Zo kun je een advertentie plaatsen op TikTok, TikTok likes kopen en influencers inhuren. We gaan er dieper op in. 

TikTok promotie via adverteren

TikTok biedt verschillende advertentieopties. Dit is interessant om je doelgroep alvast warm te maken voor je bedrijf. Bovendien geeft het goede inzichten in het bereik. Heb je hulp nodig bij adverteren dan kun je op Sortlist terecht voor het vinden van een expert in TikTok adverteren. 

TikTok likes kopen

TikTok likes en volgers kopen is ook een optie. Toch is het niet aan te raden, omdat TikTok er streng tegen optreed. Besteed liever meer tijd in goede content. 

Influencers inhuren

Influencers hebben een grote schare volgers. Je kunt ze inhuren om je product te promoten bij hun volgers. Dit is een zeer succesvolle marketingmethode. Sortlist kunt je helpen bij het vinden van de juiste bureaus om je te helpen met TikTok. Hier een aantal bureaus die jouw bedrijf kunnen helpen: Marketing bureau België.

Veelgestelde vragen over volgers kopen TikTok

Tot slot nog het antwoord op de meest gestelde vragen over TikTok volgers kopen. 

Hoe kom je snel aan 1000 volgers op TikTok?

De snelste manier om 1000 volgers op TikTok te krijgen is door TikTok volgers te kopen. Het nadeel hiervan is dat je account geblokkeerd kan worden als TikTok erachter komt. Het is beter om op organische wijze meer TikTok volgers te krijgen of te kiezen voor TikTok adverteren. 

Hoe krijg je meer views op TikTok?

Je krijgt meer views op TikTok door op te vallen bij het algoritme. Dat kun je realiseren door regelmatig post te plaatsen, de juiste hashtags te gebruiken en hoogwaardige inhoud te gebruiken. 

Hoe krijg je de meeste volgers op TikTok?

De meeste volgers op TikTok krijg je als je viraal gaat. De kans hierop is niet groot, maar zeker niet nihil. Je kunt je kansen vergroten door samen te werken met influencers, interactie te hebben met je kijkers, waardevolle informatie te delen en 1 tot 3 keer per dag te posten. 

close

Krijg toegang tot onze exclusieve content!

email